Грим за новогодишната нощ

грим-за-новогодишната-нощ

 

Гримът за новогодишната нощ трябва да прави впечатление, без значение дали е прелъстителен, класически или авангарден.  Основните правила, към които трябва да се придържаме са – повече наситеност, блясък и повече яркост.
Когато казваме че гримът за новогодишната нощ трябва да е по-бляскав, ярък и наситен това не означава, че гримът трябва да бъде много. Трябва да запазим хармонията между цветовете, които ще използваме.
И за да не сгафите в тази в новогодишната нощ, ето още няколко съвета или стъпки, към които да се придържате:
За по-изискан вид използвайте фон дьо тен или с матова или със сатенена консистенция, която ще ви предаде точно този ефект.
„Поиграйте си” със светлината на лицето. Използвайте коректор и направете много дискретно конкуриране. Обърнете внимание на Т-зоната(цялата дължина на нослето и зоната между веждите и малко по-високо от нея). Поставете коректор под очите във формата на триъгълник и върху брадичката. Това са местата и най-високите точки на лицето където светлината естествено го озарява. Приложете контрираща пудра или бронзант за по-тъмните участъци, като скулите, слепоочията, линията между челото и косата и под долната устна. Запечатайте всичко с пудра, за да се предпазите появата на лъщене. Можете да нанесете и много тънък, дискретен слой блестяща пудра върху лицето, деколтето, ръцете и раменете.
грим-за-новогодишната-нощЗа скулите използвайте по-тъмен руж, а на ябълките на скулите по-светъл. Когато смесите двата цвята, това ще предаде по-естествен вид, който търсим.
За гримирането на очите има милион варианти, но когато говорим за празничен грим ключовата дума е „блясък”. Празничността идва от блясъка в очите, блестящите частички, брокати, сенки или камъчета. Ако не ви е до блестящи сенки, използвайте очна линия със същият ефект, която ще вкара блясък в грима и няма да изглежда натрапчиво.
Ако не сте прекалили с блясъка в очите, можете да използвате брокатено или перлено червило. Ако все пак не сте толкова дръзки и смели, за грим в новогодишната нощ заложете на гланц или матово червило в неутрални близки до цвета на устните ви цветове.

Остана ни само да се насладим на произведението си и да се потопим в магията на тази празнична новогодишна нощ.

Post Categories: Сватбен грим цени
Tags: ,