Грим през лятото

грим-през-лятото

Грим през лятото

Лятото е изпълнено с удоволствия, но размазаният грим, разтеклата се очна линия и лепкавото червило не са сред тях. В горещо време, поставянето на грим трябва да бъде толкова простo и лесно, колкото да обуете чифт дънки. Топлината и влажността са предизвикателство и съответно ще трябва да направите няколко малки промени в ежедневното си поставяне на грим.
В горещото време поставете база за грим. Поставянето й отнема само няколко секунди.Базата за грим или праймър се поставя след овлажняващият крем. Тя помага да се изглади повърхността на кожата, като по този начин фон дьо тенът ще се нанесе по равномерно и ще издържи повече в топлото време.
Използвайте по-лек грим през лятото. Точно както се обличате в прохладни, по-леки и ефирни дрехи, облечете лицето си с по-лек грим. За целта използвайте леки консистенции, който само изравняват тена на кожата и овлажняват. Добре е продукта, който сте избрали да има защитен фактор SPF 15 и по висок. Тези ефирни формули изглеждат и се чувстват „въздушни” върху кожата и е по-малко вероятно да се превърнете е „наплескана циркова актриса”. Ако с тези продукти се чувствате прекалено изложени на слънце, поставете на местата, като Т- зоната или където имате нужда малко допълнително покритие с фон дьо тен или пресована пудра.
Бронзантът прави очите ви да изглеждат по-ярки, зъбите по-бели и добавя в кожата топлина. Поставяйте бронзант само на високите точки на лицето си, където слънцето естествено огрява: челото, скулите, брадичката и носа. Поставете и малко бронзант върху шията и ушите си, особено ако имате къса коса или носите косата си на опашка. Тенът на лицето, който е ограден от бледи уши определено не изглежда добре.
грим-през-лятотоИзпробвайте различни, смели и по-дръзки цветове. Точно както сте по-склонни да носите аксесоари, като чанта в по-ярки цветове, през този сезон е идеалният момент да си поиграете с вашата грим палитра. Търсете полъха на лятото, оживените цветове озаряващи лицето и придават младежки блясък на кожата. Ако сте склонни да се придържате към неутралните цветове, експериментирайте само с една област на лицето си. Енергичен руж върху ябълките на бузките е добро място за начало.
Спрете лъщенето, добавете блясък. Лъщящата T-зона незабавно казва: „Аз съм гореща“, но това никак не е секси. За да се премахнете грозното лъщене използвайте матиращи листчета. Те са лесни и удобни както за употреба, така и за носене в дамската ви чанта или използвайте компактна пудра.
След като времето се затопля, много жени избират балсам за устни или прескачат устните си като цяло. Удачен избор са тонираните балсами за устни. Те дават лек светъл цвят и много от тях дори имат SPF фактор, който ви предпазва от слънцето.
Как да задържите гримът на очите. За по-дълготраен ефекта, избягвайте използването на крем за очи на клепачите и всякакви кремообразни продукти. Те ще се съберат в свивката на окото. За целта поставете тънък слой база за сенки. Тя ще задържи по-дълго пигмента върху тях, ще го направи по-наситен и ще предотврати струпването на продукт на едно място. Ако ви се занимава повече, използвайте мек молив за очи, който да нанесете като основа за сенки. След това го размажете с четка и нанесете отгоре сенките си за очи. Гледайте цвета на молива да е сходен с този на сенките. Използвайте водоустойчива спирала.
С тези няколко съвета за грим през лятото, мисля че сте готови да се впуснете в приключения под жаркото лятно слънце.

Post Categories: Грим от grimior.bg
Tags: