Как да изберем фон дьо тен

как-да-изберем-фон-дьо-тен

 

 Как да изберем фон дьо тен според цвета и омазняването на кожата.

 

Често жените избягват да употребяват фон дьо тен, тъй като се притесняват от така наречен ефект „маска“. Според мен обаче,  да намерите най-добрия за вас фон дьо тен е много по-лесно, от колкото си мислите. Просто се консултирайте с гримьор, който ще ви помогне да изберете най-точния за вас продукт, според цвета и типа кожа. В магазините има голямо разнообразие от марки с различни консистенции – BBкремове, полу-покривни , покривни.

как-да-изберем-фон-дьо-тен1.Какво е BBкрем? Това е ефективна комбинация от  фон дьо тен с ниска покривност и качествен хидратиращ крем. Той е идеален , когато кожата ви е нормална към суха и няма черни точки или пъпки. Тези продукти се употребяват с цел да се спести от фон дьо тена, а и защото обикновено сухата кожа се дразни лесно и е много чувствителна. Лекият цвят на BBкремовете много добре се слива с кожата на лицето и дискретно изравнява тена.

2.Течен фон дьо тен е един от най-използваните, защото се полага лесно, а и кожата с него стои много естествено. Той е със средна покривност и се използва за нормална до комбинирана кожа. Не се използва при лица с разширени пори, защото когато ги запълни и оцвети те се забелязват по-лесно.

 

3.Кремообразния фон дьо тен е значително по покривен и разбира се по-гъст. Той е идеален за едно мащабно изравняване на цвета на лицето и много-добре прикрива разширените пори,пъпки и черни точки.Най- подходящ е за мазна кожа, но може да се използва и при комбинирана.Внимавайте с избора на този фон дьо тен, защото той не прозира и трябва да го изберете добре според цвета на кожата си.

 

4.Някои козметични марки продават фон дьо тени под формата на Мус. Той притежава лека консистенция и има средна покривност. Използва се основно при мазна кожа, която има разширени пори или при смесена кожа.

 

5.Крем пудрата е най-покривния продукт, който можете да изберете. Може дори да прикрие акне, а с по тъмни цветове можете дори да контурирате лицето.

 

Сигурно след цялата информация до тук се питате, как правилно да избера цвета на фон дьо тена?

Цвета се избира според нюансите на кожа  ви- може да е бежав, жълт или розов например.А колко трябва да е  тъмен, преценявате според това какъв цвят е кожата на шията ви. Нанася се малко от продукта върху челюстта и се сравнява, защото често  цвета на врата се различава от цвета на кожата на лицето.Когато поставите фон дьо тена цветовете трябва да са еднакви.Ако положеният продукт не се забелязва,значи това е правилният цвят. лицето се различава от този на врата, но в крайна сметка, когато поставите продукта, те трябва да са еднакви. Ако поставения фон дьо тен не се забелязва, значи това е правилният цвят.

 

Как да поставим фон дьо тен?

Това се прави или с гъбка, четка или дори с пръсти.Започва се от челото с движения от горе на долу и след като покриете цялото лице внимателно се прелива зоната под челюстта.Никога не очертавайте до ръба! Така може да се отличи границата.

След употреба на фон дьо тен трябва да използвате руж,за да не изглеждате бледи.

Последно : Не забравяйте след края на деня хубаво да почистите грима с тоалетно мляко или тоник, за да остане кожата ви здрава и жизнена на следващия ден.

Post Categories: Сватбен грим цени