Професионален грим за булки

Един от най-запомнящите се и важни дни в живота на жената е денят на нейната сватба. Освен всичко останало, най-основен елементи в този специален ден е визията на булката. Затова, перфектният грим за булки, известен още като сватбен грим, е нещо, което изобщо не е за пренебрегване. Понастоящем има множество изключително добри гримьори в София, но независимо дали ще изберете услугите на професионалист или смятате вие да се занимаете със сватбения си грим е добре да запомните следните основни правила при направата на грима за булки:

грим-за-булкиВажно е този, който прави сватбения грим – вие или някой от професионалните гримьори в София, най-вече да притежава добър усет към цветовете. Гримът за булки трябва да е в унисон с индивидуалността на булката, да съумее да подчертае акцентите на чертите на лицето й и максимално да успее да прикрие неговите несъвършенства.

За един сватбен грим следва да започнете подготовка поне един месец преди сватбата. Всички процедури, които планирате, задължително трябва да бъдат направени най-късно 7 дни преди големия ден.

От изключителна важност е да не посещавате солариум или да излагате кожата си на пряка слънчева светлина поне седем дни преди вашата сватба. Трябва да полагате много грижи за кожата си, да я подхванвате и поддържате свежа.

За да бъде един грим за булки наистина прекрасен и запомнящ се, е добре:

Да подберете фон-дьо-тен, който е с един, дори по -тъмен с 2 нюанса от естествения цвят на вашата кожа (освен ако вече нямате силно изразен изкуствено придобит тен). Препоръчително е цвета да е лекичко розовеещ, за да направи вида на кожата ви свеж и здрав. Ако имате мазна или комбинирана кожа, десетина минути преди да нанесете фон-дьо-тен, сложете си крем.

Пудрата е сред основните елементи на грима за булки. Тя следва да е в съотвествие с тона на фон-дьо-тена, даже по-розовееща. Нанася се на тънък слой на носа, брадичката, челото, разнася се с четка за грим. Целта е да намали до минимум лъщенето вследствие на това, че кожата е мазна.

Сенките в един сватбен грим не бива да са в искрящ или прекалено тъмен цвят. Заложете на перлените, нежни цветове, на пастелните тонове. В момента няма нюанс, който да е подчинен на настоящите тенденции в модата в грима за булки, така, че съобразете го със собствения си стил и предпочитания.

Спиралата в булчинския грим не бива да се наслоява – ако го направите, тя ще се рони и миглите ви ще изглеждат сплъстени. Очният молив отново следва да е дискретен – черен или кафяв, но не и син, лилав или пурпурен (така очите ви ще изглеждат възпалени и зачервени).

Ружът в грима за булки придава на лицето искания скулптурен вид.

В един перфектен сватбен грим червилото също играе съществена роля – хубаво е да е в наситен, но не и перлен цвят.

Независимо дали ще гласувате доверие на някой от професионалните гримьори в София или ще предпочетете сама да подготвите грима си за сватбата, ако следвате гореописаните съвети, със сигурност ще изглеждате зашеметяващо в сватбения си ден.

купить кресло мешок в украине

Post Categories: Сватбен грим цени