Руж

руж

Руж – вълшебно средство за свежо лице. Ружът мигновено придава руменина на бузите  и здравословен вид на цялото лице. Той озарява лицето, като му придава цвят и по този начин прикрива уморения вид.  Ружът може да направи вълшебства, но също така и да ви изиграе лоша шега. Ако познавате добре продукта, който използвате и тънкостите при нанасянето му определено няма от какво да се притеснявате.

ружНяколко думи и за историята на ружа. Той както сенките за очи и очната линия носят началото си от Древен Египет, където мъжете и жените  са го носили, като допълнение към тежкият черен грим на очите. Прародителят на днешният руж е представлявал гъста паста, направена от смачкани семена и плодове. Та така през Средновековието до ден днешен ружът се е изменил и се е превърнал във важна част от козметиката на жените.

Ружът е основно два вида – матов и с отблясъци.
Според консистенцията си може да бъде:
– пресована пудра
– кремообразен
-течен

ружаПресована пудра е най-разпространеният вариант на руж и е предпочитан заради лесното му поставяне с четка за грим. Той се нанася след пудрата. Ако вашата кожа е мазна това е подходящият вариант руж за вас.

Кремообразният руж се нанася преди пудрата и е подходящ за суха кожа, заради мазната си текстура. Най-удобно се нанася с пръсти или с тампон с потупващи движения. Има два варианта на кремообразен руж – на стик или в контейнер, много подобно на кремообразните сенки.

Течният руж е сравнително нова разновидност. В повечето случай съдържа в себе си перлени или брокатени частици за блясък. И той както кремообразният руж се поставя с пръсти или тампон.

Когато нанасяме руж е добре да се съобразим с формата на лицето.

Овално лице– нанесете руж в средата на бузите точно върху самите скули.
Сърцевидно лице– нанесете руж върху контурът на лицето си около челото и очите.
Квадратно лице – нанесете съвсем леко руж върху скулите и в двата ъгъла на челото си. По този начин ще се омекотят чертите на лицето.
Кръгло лице – нанесете дълги линии руж точно под скулите, за да издължите формата на лицето.

Това малко бижу, освен че успешно прикрива недостатъците на лицевия контур, освежава и подмладява лицето. В комбинация с контура, ружът помага на лицето да придобие меки и хармонични пропорции.

Martin

стик-руж

Post Categories: Сватбен грим цени
Tags: , , , , , ,