Тенденции в грима

тенденции-в-грима

Горещите есенни тенденции в грима  2014 са вече факт. Очите са във фокуса на този сезон. Световните гримьори от модните подиуми са насочили вниманието си към грима на очите, при създаването на есенните визии – от течени лъскави сенки за очи с мокър ефект до екстремно дълги изкуствени мигли. Разбира се, винаги присъстващия естествен вид остава популярен, а доброто настроение си партнира с естествени къдрици, умело разрошена коса или скулптуриране на лицето.

Ето и някои от по интересните тенденции през есен 2014:
1. Светлина и сянка
Тъмносивите сенки за очи са налични в почти всяка палитра за грим. С внимателно засенчване и  контуриране в свивката на клепача подчертавате естествената светлина на лицето и сянката за безупречен и неутрален грим. А за повече ефирност добавете сенки с лек отблясък в центъра на клепача, за да „отворите окото”.
2. Ефекта на миглите
Екстремно дълги изкуствени мигли пърхат,  като пеперуди в очите на моделите,  който напомняха за куклите от ревютата на Versace и Gucci. Това е една нова алтернатива за „суров” външен вид. Това е може би най-естествената визия през 2014г. Тази тенденция  в комбинация със сплетени коси доста напомня на малката сладка Лолита и ще ви направи да изглеждате секси, естествена, закачлива и непринудена.
3. Вдъхновение е почерпено и от руските балерини. Като топ тенденция се очертава и комбинацията на бледи лилави и сиви тонове върху очите и осветени бледи почти „голи” лица.
4. Синия цвят
Dior отново върна синия цвят за есента. В нюанси на сапфир, лазурно, небесносиньо и кобалтово. Не се страхувайте от синьото, особено ако имате сини очи.
5. Ако търсите нещо по екстравагантно, но същевременно естествено заложете на опушен грим съсредоточен в долната част на очите и рошава коса. Сигурно ви звучи сякаш току-що сте се събудили, но това е една от визиите, които Tom Ford предлага. Доста Пънк и радикално!
6. Благородни метали
Бронзово патладжанените устни, златни очни линии и моливи за очи,  сребърни сенки. Звучи прекалено бляскавото и е така. Сребристият грим е в изобилие,особено по модните подиуми на Ню Йорк.
7. Спортен лукс
Малко по-мъжествено излъчване, здравословно нежна кожа, и спретнати и подредени вежди са минималното усилие, което дава този спортен вид.
8. Художествена красота
Черен молив върху целия клепач на очите или  течни сенки с мокър ефект, всевъзможни графики, приложени, като с ” художническа четка“ гримьорите умело показват една живописна красота.

Post Categories: Сватбен грим цени
Tags: ,