Покривнаост на фон дьо тена

фон-дьо-тенът-в-грима

Покривност на фон дьо тена – фон дьо тенът в грима

 

От покривноста на фон дьо тена зависи какво излъчване ще предадем на лицето, определя се ефектът, който ще постигнем и до каква степен ще покрием несъвършенствата по кожата. При фон дьо тените има три вида покривност: ниска, средна и висока.
Ниската покривност ви гарантира „нюд” ефект или иначе казано, трудно бихме разпознали че сте сложили фон дьо тен, освен ако не сте били много несръчни. Фон дьо тените с ниска покривност са прекрасни за ежедневието, за хора които има красива кожа и искат да я подчертаят и облагородят. Дори и красивата кожа не би желала да създава ефект на „измита чиния”, затова максимата „красива си, нямаш нужда от грим”, не е вярна. Още повече, че съвременните фон дьо тени са повече от декоративно средство. Те участват активно в основните грижи за кожата – възстановяване, защита, борба за запазване на младостта й максимално дълго. Фон дьо тените се нагърват и със специализирани грижи за кожата – лифтинг, матиране, хидратиране, слънцезащита, изглаждане, коригиране на бръчките и др. В този смисъл те се съчетават и продължават функциите на вашият дневен крем. Като резултат от тази тенденция се появиха тонираните, ВВ и СС кремове. Ако сте прегърнали идеята да имате фон дьо тен с ниска покривност, но искрено съжалявате, че вашият фон дьо тен е с по-висока, не съжалявайте, няма да ви се налага да го изхвърляте. Смесването на фон дьо тена с дневен хидратант намалява покривността на фон дьо тена и подобрява разнасянето на продукта. Това е формула, на която могат да се доверят вси1ки начинаещи в нанасянето на фон дьо тен, за да бъдат сигурни, че той ще изглежда професионално поставен.
Средната покривност на фон дьо тена предлага балансиран ефект. Баланс между прикриване на цветови несъвършенства като зачервяване, пигментация, черни точки и естествен, но облагороден вид. Тези фон дьо тени са подходящи за ежедневна употреба, особено при кожи с леки несъвършенства.
Високата покривност на фон дьо тена гарантира „камуфлажен” ефект, с който можете да прикриете по-сериозни несъвършенства като: активна пигментация или зачервяване на кожата, следи от белези, акне, лунички и т.н. Тази покривност е подходяща за хора с проблемна кожа, но също така е препоръчителна в случаите, когато ще се появите във фокуса на обективите, което ще накара фон дьо тените с ниска до средна покривнаст да прозират.

grim-fon-dio-ten

Post Categories: Сватбен грим цени