Фон дьо тен според типа кожа

grim-фон-дьо-тен

Нормална кожа. Всички формули са подходящи за този тип кожа. Желаната покривност ще играе определяща роля при избора. По принцип, колкото по течна е текстурата, толкова по-ефирен е ефектът на фон дьо тена; по-плътната и маслена структура е по-покривна. Ако кожата е красива, достатъчна е някоя по-лека формула. Недостатъците като следи от акне или спукани капиляри, се покриват със средно покривна текстура. Накрая, ще отбележим, че най-покривните фон дьо тени се използват специално при проблемна кожа.

Суха и много суха кожа. При този тип кожа избягвайте компактните пудри-фон дьо тени. За сметка на това, благодарение на специалните масла, които се съдържат в кремообразните фон дьо тени или в стиковете, са по подходящи в тези случаи, защото те осигуряват по-голям комфорт на кожата, като я охлаждат. Освен това те имат по-висока покривност, която при нужда може да бъде намалена, ако се нанася по-малко количество от тях , с навлажнена гъбичка. Фон дьо тени, нанесени върху суха кожа, предварително подхранена с крем, също перфектно изпълняват своята роля.

Мазна и много мазна кожа. На този тип кожа се препоръчват матиращи, без масла фон дьо тени. Могат да бъдат с флуидни или компактни текстури. Със средна до висока покривност, те матират много добре кожата, която по принцип има тенденция да лъщи. Желателно е да нанасяте много малко количество продукт в зоната на околоочния контур, защото тя обикновено е по-фина  и не чак толкова мазна.  Най-добре е върху околоочния контур да използват коректор за прикриване на тъмните кръгове с един-два нюанса по светъл, за да изсветлите тази зона, която често е по-тъмна.

Кожа с бръчки. Избягвайте да използвате компактна пудра- фон дьо тен с висока покривност, защото рискувате да подчертаете бръчките. Най-доброто решение за този случай са анти-ейдж фон дьо тените против бръчки, създадени специално за по-възрастна кожа.

 

grim-fon-dio-ten

 

Сватбеният ден не е ден за експерименти. Заявете своя час запредварителен сватбен грим поне месец по-рано. Доверете се на професионален гримьор, за да не останете разочаворани в Големия ден

Post Categories: Сватбен грим цени