Червило

червило

Червило, то винаги ще ви спаси в неудобни ситуации или ще качи адреналина на мъжете около вас. Още от древността червилото е символ на красота и женственост. Историята на червилото започва още преди 5000 години, когато жените нанасяли на устните си стрити скъпоценни камъни за блясък.Клеопатра е нанасяла на устните си стрити насекоми и мравчени яйца. Най-голяма популярност червилото добива във Великобритания през XVI век когато Кралица червилотоЕлизабет I, въвежда модата на порцеланово бяло лице и контрастиращи алено червени устни. 30-те години на миналия век Хейзъл Бишоп прави революция, като създава истинска формула за червило. В производството започнало да се използват различни видове масла, пигменти и восък. Днешното червило съдържа в себе си колаген, витамин Е, масла и различни хидратиращи съставки.

Ето и най-често използваните тях:

Естествени съставки: витамин Е, както вече споменахме, масло от шеа, лайка, жожоба и слънчогледово масло;
Восък: комбинаран от карнаубски восък, пчелен и канделилов;
Естественни масла: до 60% от състава – рицин, растително, какаово масло и ланолин;
Оцветители: растителни оцветители, бромова киселина и други извлечени от въглища и нефт;
Алкохол и Аромати

stik-cherviloВидове червило:

– Подхранващо червило – Подходящо предимно за зимата, защото съдържа много восък и мазнини, които предпазват устните от студа. Лесно се разнася и е добре да се очертаят устните с молив преди нанасянето на подхранващо червило, за да се избегне разтичане извън контура на устните.
– Дълготрайно червило – Издържа по-дълго време върху устните и не се размазва или разтича. Ако нямате време да оправяте грима си постоянно е, дълготрайното червило е перфектния избор за вас.
– Хидратиращо червило – хидратиращото червило предпазва устните от лющене и сухота и прави устните нежни и меки. Придава цвят, но и лесно  се изтрива.  

Червилото може да бъде под формата на стик или гилза, в кутийка, течно или във вид на флумастер.

– Червилото под формата на стик е най-разпространения вариант. То е бързо и лесно за нанасяне. Изключително компактно, а и няма козметична марка, която да непроизвежда такава серия в колекцията си;
Червило в кутийка е перфектно за тези, които предпочитат да нанасят своето червило с четка;
Течно червило – то може да бъде както дълготрайно или гланц, така и лак за устни, съчетаващ блестящия ефект и силната пигментация;
Стейн червилата или /Lip Stain/ е нов продукт червило, който напоследък стана доста популярен. Този вид червило прилича много на флумастер или маркер и е изключително лесен и удобен за работа;

 

cherviloСпоред завършекът червилото може да бъде четири вида:

Матов завършек – тези червила има много наситена пигментация, без никакъв блясък и са доста сухи като продукт. Преди нанасянето на такъв тип червило е добре да ексфолирате и хидратирате добре устните си, за да не се подчертаят техните не съвършенства.

Сатенен завършек – червилата със сатенен завършек са нещо средно между матово, кремообразно и имат изключително дискретен блясък и не изсушават устите, както матовите червила

Перлен завършек – червилата с перлен завършек съдържат в текстурата си перлени пигменти, които дават блясък на устните.

Гланц – Много подходящ за по естествен грим, най-често е  прозрачен и съдържа растителни багрила. Често гланца е лепкав или мазен с много красив блясък като лак.

Съвети за перфектни устни

Ако устните ви са добре ходратирани и ексфолирани, всяко червило ще изглежда красиво върху тях. Ексфолирайте устните си със меха хавлиена гореща кърпа, за да отстраните мъртвата кожа от тях. След това поставете от любимият си хидратиращ продукт за устни /балсам за устни/ и ги масажирайте няколко секунди докато попие.

Martin

Post Categories: Сватбен грим цени
Tags: , , , ,