Четките за грим

chetkite-za-grim

 

Най-добрият начин за почистване на четките за грим

Как да си почистите четките за грим:

фон-дьо-тенът-в-гримаСега, когато вече сте си закупили вашият перфектен набор от четки е време да се научите как да защитите вашата инвестиция, от микроби и бактерии. Ето как правилно да ги почистваме, санираме и сушим редовно.
За четки, които използвате по-рядко, използвайте спрей за почистване на четки или 95% етилов спирт за дезинфекция. Пръснете от препарата върху салфетка или парче кухненска хартия и минете няколко пъти с четката за да я почистите.
За по-дълбоко почистване, измийте четките с шампоан. Добавете една капка шампоан за чаша наполовина пълна с топла вода. Потопете и разбъркайте четките и след това внимателно изплакнете.
Оставете ги да изсъхнат легнали върху хавлиена кърпа, защото ако те изсъхват изправени, водата ще оттече в металния корпус на четката и ще разтвори лепилото, което държи косъмчетата. Което пък от своя страна предизвиква упадането на косъмчетата и четките ви ще „оплешивеят” и изгубят фирмата си.

Понякога дори за любители инвестицията в  четките за грим не е никак малка. Не малко клиентки са споделяли с мен,че имат четки за суми от порядъка на 200 до 400 лева и за да се съхранят и за да се запази живота им по-дълго време доброто и навременно измиване след грим е от особено голямо значение.

четките-грим-почистванеКато иноватор и водеща марка сред производителите на четки за грим в целия свят искам да обърна внимание и на продуктите, които SIGMA предлага за почистване и поддръжка на своите четки за грим. Това са приспособления, специално изработени за тази цел от седем различни, патентовани текстури за едновременно измиване на няколко вида четки, например тези за очи и за лице. Приспособлението е конструирано така, че да осигурява безопасно преместване, както и устойчиво задържане върху гладка повърхност. Почистването е много важно за качествената поддръжка на четките, най-вече при професионалните гримьори, тъй като те ги ползват много повече от една дама у дома. Няма смисъл да инвестираш в нещо, ако не се грижиш за него. Като важна част от макиажа на всяка уважаваща себе си жена, четката за грим трябва да се пази от различни замърсявания, за да се предотврати поява на различни бактерии, които могат да причинят доста неприятности. Препоръчително е да се почистват веднъж седмично с подходящ течен или кремообразен препарат и след това да се изплакват обилно с вода. SIGMA гарантират със своите приспособления три различни нива на почистване. В зависимост от какво се нуждае четката те осигуряват леко освежаване, същинско измиване и дълбоко почистване. Това се дължи на различните сектори, разделящи предвидливо помощника на всеки вещ професионалист.

Martin, гримьор

 

Четки за грим sigma можете да закупите от тук: четки за грим

 

Post Categories: Грим от grimior.bg
Tags: , , , ,