7-те четки за грим

четки-за-грим

7-те четки за грим, от които действително се нуждаете

                За да постигнете безупречен грим, трябва да се снабдите освен с качествени продукти и с хубави инструменти.В този смисъл четките за грим са от съществено значение.

Повечето художници ще признаят, че работата им е нищо без техните инструменти. Само си помислете до къде щеше да стигне Ван Гог, без четките си? Когато става въпрос за добро поставяне на грима, четките вършат половината работа.

                Инвестирането в правилните четки за грим ще ви помогне не само да постигнете безупречен външен вид , но и ще ви спестите пари в дългосрочен план. Какво имам предвид? По-просто казано ще използвате по-малко продукти и гримът ви ще издържи по-дълго. Не вие нужен целият арсенал от четки във всякакви форми и размери, за да се постигнете по-добра техника на грим. Всъщност имате нужда само от седем. В тази статия ще видим, които са напълно необходимите четки за постигане на желаната визия, как да се използват и как да се грижим за тях.

                При избора си на четки за грим най-важният фактор е материала, от който четките са изработени. Консистенцията на грима, който използвате ще ви помогне да определите дали да изберете четка с  естествен или синтетичен(изкуствен) косъм. Четки от естествен косъм са по-добри за сухи, прахообразни продукти като руж и сенки за очи,  а четките със синтетичен косъм са най-подходящи за кремообразни или течни продукти като коректор или фон дьо тен, защото те поглъщат по-малко продукт от естествения косъм.

                Сега е време да се намерите четки, подходящи за лицето ви. Четки за грим са скъпи, но са ценна инвестиция, която може да издържи дълго време така че изберете четки, които са удобни и не дразнят лицето ви. За да намерим най-подходящите четки – размерът определено е от значение.

Четка за фон дьо тен:

Кръгла, пухкава и плоска синтетична четка. Този тип четка е невероятна за смесване и полиране на фон дьо тена върху кожата. Нейната форма е идеална за гладкото прилагане и работи за покриване на порите за безупречен завършек. Потопете четката в продукта и с помощта на кръгови движения започнете да разнасяте.

Четка за пудра:

chetkite-za-grim Мека, кръгла, голяма четка от естествен косъм.

С тази четка ще използвате по-малко продукт, който ще разнесете по-равномерно за естествено изглеждащ финал.Потопете четка в пудрата и изтръскайте леко излишният продукт. С бързи движения, следвайте естествените контури на лицето.

Четка за руж:

Мека, средно голяма куполовидна четка от естествен косъм.Четката за руж, е много мека и има дълги косъмчета, не дразни кожата и е идеална за поставяне на малко цвят и  да даде живот на бузите.

Използвайте четката, като „пометете” ружа или бронзанта нагоре върху скулите – от бузата нагоре към ухото.

Четка за сенки:

 Малка, твърда, плоска четка от естествен косъм.  С помощта на тази четка, можете да приложете цвят върху целият клепач. Нанасянето става по гладко, а цвета по-интензивен, от колкото с пухкава четка. Вземете от палитрата с едната страна на четката и нанесете върху клепачите с леки потупващи движения от вътрешната страна на окото навън.

Четка за смесване на цветове:

четки-за-гримМека, пухкава четка от естествен косъм. С тази четка наистина може да получите в свивката на окото си светлосянка или казано на гримьорски език – ефекта на изрязания клепач. Използвайки кръгови движения за нанасяне на продукта, след това отстранете излишния продукт. После само с върха на четката, започва да разнасяте от външния ръб на свивката на очите с движения напред и назад.Това ще предаде естествен контур на окото. Също можете да използвате и четката за по опушен ефект.

Четка за вежди/очна линия:

Малка, скосена, ъглова четка от естествен или синтетичен косъм. Това е многофункционална четка, тъй като може да се използва, както за попълване на веждите, така и за нанасяне на очната линия в основата на миглите. Лесна е за употреба, тъй като е много „маневрена” заради наклоненият ъгъл.След като сте взели от продукта, поставете четката върху вътрешния ъгъл на окото и с леки движения минете по цялата линия на миглите, за да се създаде перфектната очна линия. В края изтеглете леко по продължение на долният клепач и извийте нагоре. За веждите използвайте прахообразен продукт(матови сенки за очи) и нанесете с леки потупвания и поглаждащи движения върху естествената форма на веждите.

Четка за червило:

Малка, плоска, правоъгълна четка  от синтетичен косъм. Това е най-добрата форма на четка за  устни, защото е лесна за прилагане на червило, дава по наситен  и наслоен цвят и е перфектна за оформяне на контура на устните. Започнете нанасянето от центъра на устните, за да се слее по естествено с ръба(контура) на устната. Използвайте на върха на четката, за да оформите контура.

 

Четки за грим Sigma E35 за нанасяне в свивката на окото можете да закупите от grimior.bg или да поръчате онлайн от makeup5.com

 


Post Categories: Сватбен грим цени
Tags: , ,