Strobing / стробинг ефект с хайлайтър – как се прави?

Какво е strobing / стробинг?
Strobing е грим техника за поставяне на светлина (highlight) в определени зони, която създава красив обем на лицето. Техниката е изключително мощна за подчертаване и създаване на корекции на част от зоните на лицето. Тя е една от послените тенденции в грима и е собено подходяща за лятото, за вечерен грим, сватбен грим, грим за фотосесии, видеа и други проекти. Използва се от префесионалните гримьори и е силен инструмент за всяка дама, която иска да изглежда блестящо.

 

На кои зони правим strobing и слагаме хайлайтър?

– на скулите
– в началото на очите
– над веждите
– точно под веждите
– върху носа и на върха на носа
– върху сърцевидната част на устните и към носа ви
– брадичката

 

Полезни съвети:
1. За по-осезаем ефект използвайте кремообразен хайлайтър, коректор и/или по-светъл от вашия цвят фон дьо тен.
2. След нанасянето на светлина с кремообразен продукт, трябва да фиксираме всичко с пудра. За по-силен ефект можете да поставите още по-блестящ прахообразен хайлайтър, но бъдете много внимателни за да не прекалите и винаги съобразявайте дали това е подходящо спрямо повода, за който се гримирате.
3. Не прекалявайте с хайлайтъра.
4. Не слагайте хайлайтър върху зана с пори.
5. Ако имате малко гърбичка или издатина на носа, не слагайте хайлайтър върху нея, защото това ще я направи визуално по-голяма. Поставете хайлайтър в частта на носа точно над самата издатина, това оптически ще изравни двете части и издатината няма да бъде толкова видима.
6. Прелейте/блендирайте много добре хайлайтъра от зоната, в която е нансен към останалите зони на лицето ви, върху които има други продукти.
7. Използвайте фиксиращ спрей с блестящ/навлажнен (dewy), не матов, ефект за фиксиране на зоните с хайлайтър.

Техниката strobing можете да видите нагледно и в следващото видео.

Автор: Калина Валериева
Grimior.bg

Post Categories: Сватбен грим цени